מגרשים למכירה בישוב נווה זוהר על חוף ים המלח
מינהל מקרקעי ישראל פרסם מכרז למכירת 80 מגרשים על חוף הים של ישוב נווה זוהר בים המלח. גובה הצעה מינימלית במכרז הוא 5,000 ש"ח (הליך הרכישה). המגרשים בגדלים שונים מ 250 מ"ר ועד 560 מ"ר עליהם ניתן לבנות בית דו או תלת מפלסי כולל חדרי אירוח (צימרים) בשיטת "בנה ביתך". שימו לב! המכרז הסתיים בתאריך 25.01.09 - בקרוב יתפרסם מכרז נוסף.
פרויקט נווה זוהר יהפוך את נווה זוהר למוקד נופש ותיירות. בישוב יוקמו לגונה מלאכותית וטיילת למלונות, חוף רחצה מסודר, מרחצאות, מרכז קניות על החוף, מרכז קאנטרי ואזור תעשייה בתחום ההיי-טק. נווה זוהר הוא הישוב הקהילתי היחיד בים המלח והיחיד עם חוף משלו במדינת ישראל כולה. איכות החיים בנווה זוהר כוללת כבר היום: נוף קסום, שפע מסלולי טיול רכוב/רגלי, בריאות של ים המלח, אוויר צח ונקי!, היעדר עונת חורף, רוגע, שירותי חינוך ובית הספר היסודי אזורי נווה זוהר, משרדי המועצה האזורית תמר ויותר מכל Location! Location! Location.
לידיעת המתענינים בישוב נווה זוהר מפלס הים עולה ולא יורד כפי שמקובל לחשוב כך שאין חשש לבולענים. בנוסף בוצעו קידוחי קרקע לבדיקת בולענים.
תרשים פרויקט נווה זוהר. הרחבת הישוב מימין והישוב הקיים משמאל. צפיה בגודל מלא
הדמיות אדריכליות של בתים בפרויקט נווה זוהר
לפניכם הדמיות ממוחשבות תלת ממדיות של 4 דגמי בתים אשר עוצבו ע"פ הוראות תוכנית המתאר(PDF/423kb). חשוב לציין כי באפשרותכם עיצובים שונים כל עוד יעמדו בהוראות הוראות תוכנית המתאר. ההדמיות בוצעו על ידי קבוצת "דר" המספקת גם היא שירותי בנייה מרוכזת לנווה זוהר בטלפון 054-6214215. מאחר ומדובר במכרז בשיטת "בנה ביתך" אתם רשאים להחליט עם איזו חברת בניה לעבוד. להורדת הפרוספקט המלא כולל שרטוטים נוספים לחץ כאן (PDF/7.1mb)
סוג 1: מפלס צימרים למטה + מפלס מגורים | סוג 2: מפלס צימרים למטה + 2 מפלסי מגורים |
סוג 1: מפלס צימרים למטה + מפלס מגורים | סוג 2: מפלס צימרים למטה + 2 מפלסי מגורים |
דירות להשכרה וחדרי אירוח צימרים בנווה זוהר
חדרי האירוח בפרויקט נווה זוהר יציעו מגוון רחב של אפשרויות לינה ואירוח כפרי לאלפי המטיילים והנופשים בים המלח. בנווה זוהר יוכלו הנופשים להנות ברוגע מנופו הקסום אחד מפלאי העולם - ים המלח. להנאת הנופשים והתושבים יפותח גם חוף רחצה צמוד ומפותח, קנטרי-קלאב, בריכה, מרכז קניות על החוף, טיילת לאזור המלונות ויזמויות תיירותיות מגוונות מצד תושבי הישוב והמועצה. מאחר ונווה זוהר הינו ישוב קהילתי יחיד בים המלח ובמועצה, אנו מצפים לבואם של משפחות איכותיות ובעלי מקצועות חופשיים אשר יתרמו לאיכות החיים ופיתוח התיירות בישוב ובאזור התיירות של עין בוקק הסמוך.
מיקומו של נווה זוהר בצומת דרכים מרכזית אזורית ובסמוך לכביש 90 מאפשר גישה נוחה וקצרה מנווה זוהר למגוון אתרי תיירות ותעשייה באזור כגון: 14 בתי מלון, 18 חופי רחצה, 3 מרכזי קניות בעין בוקק, נחל בוקק, נחל דוד, נחל זוהר, מפעלי ים המלח, עין גדי, מנחת מצדה, אשת לוט, מצדה. בנוסף בישוב ממוקמים משרדי המועצה האזורית תמר, וועדה מקומית לתכנון ובניה תמר, כיבוי אש, בית ספר יסודי אזורי חדש ובקרוב תבנה גם אכסניית נוער בישוב.
המפלס התחתון בכל המגרשים המוצעים למכירה מיועד להשכרה/צימרים/אירוח. מפלס זה יוכל גם לשמש כדירה לשכירות ארוכת טווח לעובדים השונים בענף התיירות, התעשייה והשירות בים המלח. קרבתו לאזור תיירות ותעשייה צפויה להגדיל את הדרישה לשכירות בישוב מצד עובדים ומנהלים של בתי מלון, מורים בבית הספר היסודי, עובדי מפעלי ים המלח, מפעלי תעשייה במישור רותם, עובדי מועצה אזורית תמר, כיבוי אש, מד"א, צה"ל, משטרה ועוד. "פארק התעשייה למפעלי הי טק נווה זוהר" שאושר להקמה בסמוך לישוב יציע לעובדיו מגורים קרובים וחינוך איכותי לילדיהם בנווה זוהר.
הנופשים שיגיעו לצימרים וחדרי האירוח בנווה זוהר יוכלו להנות משני העולמות: חוף צמוד וקרבה לאזור המלונות של עין בוקק וגם לשלם פחות עבור לינה בנווה זוהר בניגוד למחירים הגבוהים במיוחד של מלונות ים המלח. אלה מכם שכבר מתכננים איך יראה מפלס הצימרים במגרש כדאי לדעת כי בשנת 2008 אושר סופית כי רוסים לא יצטרכו ויזה לישראל. משרד התיירות מעריך כי בעקבות ביטול חובת הוויזה צפויים להגיע לישראל כ-100 אלף תיירים נוספים מרוסיה מדי שנה. בין החודשים ינואר - יוני 2008 ביקרו בישראל 150,000 תיירים מרוסיה - גידול של 133 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מאחר ונווה זוהר היא האלטרנטיבה הזולה היחידה לנופשים על קו המים, אנו מצפים לראות את השפעת התיירות הרוסית גם בתפוסה של הצימרים בנווה זוהר. המחסור בחדרים פנויים בבתי המלון והצפי לשטף התיירים מרוסיה גרם לכך שממשלת מוסקבה מקימה מלון חדש ומפואר בים המלח.
ישוב נווה זוהר הינו הישוב הקהילתי היחיד בים המלח. הישוב נוסד בשנת 1964 וכולל כיום 60 בתים עם כ-30 משפחות המתפרסנות מאזור התיירות של עין בוקק, מלונות ים המלח, בית הספר היסודי האזורי, המועצה האזורית תמר ומפעלי ים המלח. הפוטנציאל הכביר הגלום בנווה זוהר נובע, בעיקר, ממיקומו: בסמוך לאחד מאזורי תיירות המרפא הידועים בעולם, ועל צומת דרכים מרכזית שממנה ניתן להגיע למבחר יעדי תיירות ונופש: מלונות עין בוקק במרחק דקת נסיעה מהישוב, ערד במרחק 20 דקות, באר שבע במרחק 50 דקות, עין גדי 35 דקות, מצדה 20 דקות, ירושלים 75 דקות, 150 דקות לאילת. מומלץ לצפות בגלריית התמונות של נווה זוהר. מידע נוסף בדף הבית.
תעלת הימים של יצחק תשובה (הדמיה) מתוכננת להתחבר לאגן הדרומי של ים המלח בו ממוקם גם ישוב נווה זוהר. התעלה תחבר בין ים סוף לים המלח ותביא לעליה במפלס ים המלח והצלתו.
מפה וירטואלית של נווה זוהר על גבי מפת Google Maps. צפייה במסך מלא
הליך רכישת המגרש
לפניכם תיאור כרונולוגי של השלבים השונים אשר עליכם לבצע על מנת לזכות באחד מ80 המגרשים.
- תשלום השתתפות במכרז: המבקש להשתתף במכרז ישלם סך של 250 ש"ח מזומן בלבד (כולל מע"מ) בבנק הדואר לחשבון מס' 0-24180-0 לפקודת מינהל מקרקעי ישראל, או באמצעות כרטיס אשראי בדף התשלום באתר האינטרנט של המינהל.
- קריאת חוברת המכרז: חוברת המכרז ניתנת להורדה והדפסה בחינם - קישור. ניתן לקבל את חוברת המכרז גם במשרדי מינהל מקרקעי ישראל, קרית הממשלה, רחוב התקוה 4 קומה 1 באר שבע טלפון 08-6264227, בימים ובשעות העבודה המקובלים, כנגד קבלה מבנק הדואר או כנגד קבלה מודפסת מהאתר בגין תשלום ההשתתפות במכרז.
- הגשת הצעה במכרז: את ההצעה יש להגיש על גבי נספח ב' (מופיע בחוברת) בצרוף קבלה על תשלום השתתפות במכרז. לא תתקבלנה הצעות מתחת למחיר המינימום - 5,000 ש"ח. לכל הצעה יש לצרף פקדון בערבות בנקאית בסך 25,000 ש"ח בתוקף עד 21.06.09 (נספח ה' בחוברת המכרז). לא תתקבלנה הצעות לאחר 25.01.09 בשעה 12:00.
- זכיה מותנית: לאחר הגשת ההצעה למכרז וקביעת המינהל כי זכיתם זכיה מותנית, יופנה המציע לוועדת הקבלה.
- מכון אבחון: במסגרת ועדת הקבלה יופנו המועמדים למכון חיצוני לצורך המצאת חוות דעת מקצועית. הזוכה ידרש לשלם לועדת הקבלה סך של 1,200 ש"ח וזאת בהמחאה לפקודת "מועצה אזורית תמר". ניתן להבחן בסניף הקרוב למקום מגוריכם.
- ועדת קבלה: ועדת הקבלה של ישוב נווה זוהר תשקול את התאמת המציע לחיים בחברה וקהילה מצומצמת.
- ערר על החלטת ועדת הקבלה: במידה ומועמדותו של מציע לא תאושר על ידי ועדת הקבלה, יהיה המציע רשאי לחזור בו מהצעתו ולחילופין, לערור על החלטת ועדת הקבלה בפני ועדת הערר שהוקמה על פי החלטת מועצת מקרקעי ישראל מס' 1064, וזאת בהתאם להליך הקבוע בהחלטה. במקרה זה הזכיה במכרז תהיה מותנית בקבלת הערר על ידי מנהל מינהל מקרקעי ישראל בפניו מובאת המלצת ועדת הערר. במידה ומנהל המינהל יחחליט לדחות את הערר, ועדת המכרזים של המינהל תפסול את הצעתו של המציע והערבות הבנקאית תוחזר לו.
- זכיה סופית: מינהל מקרקעי ישראל יכריז על הזכיה הבלתי מותנית במכרז, רק לאחר קבלת אישור ועדת הקבלה שמועמדותו אושרה על ידה, או לאחר קבלת החלטת מנהל המינהל לקבל את הערר שהוגש על החלטת ועדת הקבלה לדחות את מועמדותו.
- בחירת המגרש: לאחר קבלת אישור וועדת הקבלה תוכלו לבחור את המגרש שלכם מתוך מפת המגרשים ועלויות הפיתוח. הזוכה בעל ההצעה הגבוהה ביותר במכרז יבחר ראשון את המגרש הרצוי ולאחר מכן מציע ההצעה השנייה בגובהה וכך הלאה.
ריכוז נתוני המכרז
לפניכם מספר נקודות חשובות בנוגע למכרז המגרשים. מידע זה הינו חלקי ומקוצר - חובה לקרוא את הנוסח המלא של חוברת מכרז מספר בש/2008/3.
- סוג המכירה: מכרז.
- התחלת המכרז: 12.11.08.
- סיום המכרז: 25.01.09 בשעה 12:00.
- מחיר מינימום: 5,000 ש"ח.
- עלות השתתפות במכרז: 250 ש"ח באמצעות הדואר או בדף התשלום
- כמות מגרשים למכירה: 80 מגרשים. כל מציע רשאי להגיש הצעה עבור מגרש אחד בלתי מסוים מבין כלל המגרשים המסומנים במסגרת תכלת במפת המגרשים.
- ניתן לבנות: בית דו מפלסי, דופלקס, הכולל מספר חדרי אירוח (צימרים).
- סוג הבניה: בניה עצמית ע"פ הוראות תוכנית מתאר 8/112/02/10.
- גודל המגרשים: בין 250מ"ר ל 562מ"ר - ראהתרשים מגרשים.
- עלויות פיתוח המגרש: בנוסף לסכום שיוצא עבור הקרקע ישלם הזוכה את הוצאות הפיתוח בהתאם לגודל המגרש כפי שמופיע בטבלת עלויות הפיתוח. את התשלום ישלם הזוכה למינהל מקרקעי ישראל וזאת תוך 50 יום ממועד בחירת המגרש. הסכומים המופיעים בטבלה הינם מעודכנים לאחר סבסוד 60,000 ש"ח ממשרד השיכון.
- קבלת חוברת המכרז: במשרדי מינהל מקרקעי ישראל ב"ש בטלפון: 08-6264227.
- צפיה בחוברת המכרז: ניתן לצפות בחינם בחוברת המכרז.
- ערבות בנקאית: לכל הצעה יש לצרף פקדון בערבות בנקאית בסך 25,000 ש"ח. ערבות זו הינה תנאי להשתתפות במכרז. במידה ולא תזכו תוחזר לכם הערבות.
- אמצעי תשלום: דרכי תשלום ההשתתפות למכרז והערבות הבנקאית מתוארים בדף המכרז באתר המינהל. דרכי תשלום עלות פיתוח הקרקעי, מכון האיבחון ועוד בחוברת המכרז באתר המינהל.
- מפות הפרויקט(קבצי PDF): תשריט נספח בינוי 1 נספח בינוי 2 נספח בינוי 3 נספח בינוי 4 נספח חתכים נספח תנועה תקנון בניה.
- הליך הרכישה: משלמים על השתתפות במכרז 250 ש"ח ומצרפים קבלה -> מצרפים ערבות בנקאית על סך 25,000 ש"ח ומגישים הצעת מחיר מעל 5,000 ש"ח -> 80 הצעות המחיר הגבוהות מכולן עוברות מכון אבחון וועדת קבלה -> בעל ההצעה הכי גבוהה שעבר את ועדת הקבלה בוחר את מיקום המגרש ולאחר מכן בעל ההצעה השניה בגודלה וכך הלאה -> זכייה במגרש!
- תנאי קבלה: ועדת הקבלה תשקול גם את התאמת המציע לחיים בחברה וקהילה מצומצמת במסגרת זו יופנו המועמדים למכון חיצוני מטעם ועדת הקבלה לצורך המצאת חוות דעת מקצועית. המציע ומשפחתו יקבלו על עצמם לגור בישוב דרך קבע, מובהר כי אין האמור בזאת לגרוע מיכולתה של ועדת הקבלה להתחשב בקריטריונים של כאמור בהחלטת מועצת מקרקעי ישראל מספר 1064.
- מכון האבחון: הזוכה ידרש לשלם לועדת הקבלה סך של 1,200 ש"ח. וזאת בהמחאה לפקודת "מועצה אזורית תמר. שם המכון: מכון קינן-שפי בע"מ.
- זכות ערער: במידה ומועמדותו של מציע לא תאושר על ידי ועדת הקבלה, יהיה מציע רשאי לחזור בו מהצעתו ולחילופין, לערור על החלטת ועדת הקבלה בפני ועדת הערר שהוקמה על פי החלטת מועצת מקרקעי ישראל מספר 1064, וזאת בהתאם להליך הקבוע בהחלטה.
- מידע נוסף: לכל שאלה ניתן לפנות לרכז הקליטה, אוהד ברדה, בדואר אלקטרוני neve.zohar@gmail.com
עליית מפלס ים המלח בישוב נווה זוהר, הכיצד?
נווה זוהר ואזור המלונות נהנים ממפלס ים שעולה בקביעות עקב עבודת מפעלי ים המלח באגן הדרומי!. הסבר: מפעלי ים המלח חילקו את האגן הקומי (בו ממוקם הישוב והמלונות) למספר בריכות תעשייתיות לייצור אשלג ולשירות התיירות. המפעלים משתמשים בבריכות אלו להפקת חומרי גלם לתעשייה וזאת בעזרת תהליך אידוי מי הים בבריכות. העליה והשמירה על מפלס האגן הדרומי מתבצעת על ידי משאבות אשר מזרימות מים מהאגן הצפוני אל הדרומי. פעולה זו שומרת ואף מעלה את מפלס הים של בריכה מס' 5 באגן הדרומי (בה ממוקמים המלונות ונווה זוהר). לעומת זאת יש לציין כי האגן הצפוני סובל מירידה במפלס מאחר ואין מים אשר מוזרמים אליו, אלא רק ממנו החוצה (אל האגן הדרומי של נווה זוהר).
הידעת? מפעלי ים המלח ממוקמים היום באגן הדרומי ולא באגן הצפוני מכיוון שהאגן הדרומי רדוד מאוד ביחס לאגן הצפוני (6 מטרים עומק יחסית ל 300 מטרים). עומקו הרדוד של אגן זה מזרז את תהליך האידוי של הים ובכך מזרז את תהליך יצירת הכימיקלים הדרושים לתעשיית מפעלי ים המלח. תופעה זו גרמה למדינת ישראל בשנת 1949 להעתיק את מיקום מפעלי ים המלח ממיקומם הקודם בצפון ים המלח אל מיקומם הנוכחי בדרום ים המלח.
בעיית הבולענים למשל קיימת רק במקומות שהתייבשו ואילו נווה זוהר יושבת סמוך ללגונה בה הים גואה ואין חשש ליבוש.
ואל תשכחו: לחיות בנווה זוהר זה לחיות כמו שאתם באמת רוצים...
גינות ונוף בהישג יד - ישוב נווה זוהר בים המלח